Do’s en don’ts voor het schoonmaken van een bijtspeeltje

Iets dat gemaakt werd om in de mond te steken, moet correct onderhouden worden. Dit om het enerzijds schoon te houden, maar ook om de levensduur te verlengen. Daarom enkele belangrijke do’s en don’ts op een rijtje voor het schoonmaken van een bijtspeeltje.

Wat mag zeker niet? 👎

  • Steek een bijtspeeltje nooit in de afwasmachine.
  • Steek een bijtspeeltje nooit in de wasmachine.
  • Steek een bijtspeeltje nooit in kokend water.
  • Gebruik nooit chemische producten om een bijtspeeltje te reinigen.

Hoe moet het dan wel? 👍

Maak de siliconen kralen proper met een schone doek en wat lauw water. Je kan ook gebruik maken van vochtige doekjes. Wij zijn zelf heel erg fan van de billendoekjes van Naïf, specifiek de Water Wipes. Gebruik zeker geen vochtige doekjes waar een lotion opzit, want wij weten niet hoe de materialen (en vooral het hout) hierop zal reageren.

De houten kralen mag je absoluut niet met water schoonmaken, want dit zorgt ervoor dat het hout gaat uitdrogen. Raar maar waar! Het hout kan je wel met een druppeltje natuurlijke olie insmeren. Zonnebloemolie of kokosolie bijvoorbeeld. Wij doen dit niet voor jou, omdat wij niet weten waaraan jouw kindje allergisch is. Maar je kan dit dus wel heel makkelijk zelf.

Twijfel je over de manier van schoonmaken? Aarzel niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag verder, want net als jij, willen wij enkel het beste voor jouw baby!

Liefdevolle groetjes
Sofie 😘

Pssst… Ken je onze bijtspeeltjes al? Wij hebben een heel gamma online: bijtfiguren, bijtringen en zelfs speelballen. Die laatste twee kunnen we bovendien helemaal op maat maken! Ga zeker eens een kijkje nemen bij onze bijtspeeltjes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *